Akadálymentes ingatlanok

Kiemelt problémát jelent az ingatlanpiacon, azon ügyfelek részére a megfelelő ingatlant megtalálni, akik mozgásukban korlátozottak, vagy érzékszervi, esetleg szellemi fogyatékkal élők és nem találnak olyan ingatlanértékesítőt vagy ingatlanirodát, akik teljes mértékben tisztában vannak a fogyatékos ügyfelek kéréseivel támasztott igényeknek és elvárásoknak.

A DANUBIA ESTATE az ingatlanpiaci szokásoktól eltérően kiemelt figyelmet fordít a mozgásukban korlátozott fizikai, érzékszervi és szellemi fogyatékos ügyfelére és segít megtalálni azt az ingatlant, ami az elvárásaiknak és igényeiknek megfelelhet.

Weboldalunk és adatbázisunk, lehetővé teszi, hogy megkeresse az Önt érdeklő és az igényeinek megfelelő ingatlant, melyeket megtalálhat aktuális ajánlataink között!

A DANUBAI ESTATE megad minden olyan szükséges információt ahhoz, hogy az ingatlanok* a valóságnak megfeleljenek, így az Akadálymentes ingatlanok vagy már teljes egészében megfelelnek az előírásoknak vagy Akadálymentessé alakíthatóak!

*A listában szereplő ingatlanhoz való bejutás már akadálymentes vagy bizonyos ráfordítással akadály mentessé tehető

Amennyiben mégsem talál megfelelő ingatlant, kérjük, küldje el igényét részünkre és kollégáink a lehető legrövidebb időn belül megkeresik azt.

Igény elküldése

A mező csak számokat tartalmazhat.
Kérjük, adja meg a képen látható kódot az űrlap elküldése előtt!

Amit mindenkinek tudni érdemes az akadálymentességről

Általános elvek

Az emberek mintegy 10%-a valamilyen okból korlátozott képességekkel rendelkezik és ezért hátrányos helyzetű: tartósan vagy átmenetileg mozgásában korlátozott, gyengén lát vagy hall, mentálisan retardált.

Az ember képességei életciklusa során is változnak a gyerekkocsival való közlekedéstől kezdve az idős kori szellemi képességekben vagy mozgásban való lehetséges korlátozottságig, amikor esetleg mankóra, járókeretre vagy kerekesszékre szorul. Baleset is okozhat hasonló problémát, illetve várandós kismamák is bizonyos mértékben lehetnek mozgásukban korlátozottak.

Az akadálymentes környezet célja

A környezet akadálymentesítése a népesség egészét szolgálja, ezért nem tekinthető egy meghatározott embercsoport pozitív diszkriminációjának.

A fizikailag akadálymentesített környezet nem csupán a ténylegesen segédeszközöket használók számára, hanem a nehezen mozgó idős személyek, vagy a rendszeresen babakocsival járók, biciklizők számára is kényelmesebb. Természetesen a gyermekeink számára is egyértelműen biztonságosabb és élhetőbb az akadálymentes lakóhely. Érdemes elgondolkodni, mindenkinek az otthona akadálymentesített megtervezésében vagy megvalósítása, kiváltképpen akkor, ha családi ház tervezésében vagy építésébe kezd. Bárki, bármikor kerülhet olyan előre nem látható helyzetbe, amikor az ilyen kialakítású lakókörnyezet életünk részévé válik, és a mindennapokat teszi könnyebbé. Az élet természetes előrehaladásával is jönnek olyan élet szakaszok, mint az említett kisgyermekes korszak, egy baleset utáni lábadozást, vagy épp az idős kort, amikor jobb és kényelmesebb az akadálymentesen kialakított otthon.

Akadálymentes megközelítés – akadálymentes használat

Akadálymentesen megközelíthető az olyan épület vagy berendezési tárgy, amely a használó fizikai, érzékszervi, és szellemi fogyatékosságának mértékétől függetlenül is lehetőség szerint legönállóbban – külső segítség nélkül – kényelmesen, különösebb erőkifejtés nélkül elérhető. Ehhez megfelelő méretű, magasságú hely biztosított, miközben segédeszközének használata (bot, mankó, járókeret, kerekesszék) nem korlátozott.

Akadálymentesen használható egy épület, ha abban minden szerkezet, berendezési tárgy a használó fizikai, érzékszervi és szellemi fogyatékosságának mértékétől függetlenül lehetőség szerint legönállóbban – súlyos fogyatékossággal bíró használó esetén az állandó kísérőjének segítségével – használható. Ehhez megfelelő méretű, formájú kezelőeszközök biztosítottak valamint azok elérhetősége és megközelíthetősége is akadálymentes.

Az akadálymentesítés területei a közösségi közlekedésben

 • Szolgáltatások elérhetősége, azok megközelíthetősége
 • Járművekre történő fel/leszállás
 • Utazás a járműveken
 • Kommunikáció akadálymentesítése
 • Akadálymentesítéssel kapcsolatos információk elérhetősége

Akadálymentes lakóépületek

Lakóépületek akadálymentes megközelíthetősége és használhatósága nálunk még nem általános követelmény, de a tendenciák ebbe az irányba mutatnak.

Nem szükséges (és nem lehetséges) valamennyi lakás valamennyi elemét akadálymentes használatra megfeleltetni. Alkalmas méretezéssel elérhető azonban, hogy egy lakás akadálymentes használatra könnyen adaptálható legyen anélkül, hogy azt teljes egészében átépítsék.

Az egyébként akadálymentesen megközelíthető lakásoknál az adaptálhatóság nyomatékkal javasolható, de bizonyos lakásfajtáknál (pl. idősek otthona) az akadálymentes kialakítás alapvető követelmény.

Esetenként konkrét tervezési megbízás szól a lakás akadálymentes kialakítására vagy átalakítására.

Mozgásukban korlátozottak térigényei

A mozgásukban korlátozottak térigényeit egy kerekesszéket használó személy szükségletei alapján kell meghatározni.

A kézi hajtású és az elektromos üzemű kerekesszék közül lehetőleg az utóbbi méreteit kell mértékadónak tekinteni.

Lakáson belüli közlekedés

A lakáson belüli akadálymentes közlekedéshez a bútorok között az előírásnak megfelelő 90 cm széles közlekedő sáv, magas felületekkel (fal, bútor) határolt közlekedő helyiségben legalább 120 cm szélesség szükséges. Ha a közlekedőről oldalirányban is ajtók nyílnak, szélessége legalább 140 cm legyen.

A lakáskompozíció megtervezésénél lehetőleg egyenes vonalú közlekedő sávokat kell kialakítani, és kevés közlekedő helyiséget tartalmazó elrendezésre kell törekedni.

A fürdőszoba és hálószoba közvetlen, ajtós kapcsolata kívánalom (a fürdőnek nyílhat egy másik ajtaja a közlekedő felől is)

A kifelé nyíló ajtók a folyosó szabad szélességét csökkentik és balesetveszélyesek, ezért ezeket célszerű ajtófülkébe helyezni, figyelembe véve a megközelíthetőséget és az ajtó előtti manőverezést.

Kedvezmények

Itt olvashat az Önt érdeklő kedvezményeinkről, melyek ingatlan tulajdonosoknak, vevőknek, bérbeadóknak, bérlőknek továbbá olyan ügyfeleknek szól, akik szeretnék igénybe venni bármelyik kedvezményünket vagy az ebből származó további előnyöket.

Most mi fizetünk Önnek!

Ingatlan Franchise

Franchise Program - mert Franchise-ban lenni jó!

Legyen Önálló, de mégis élvezze a Franchise Programunk által nyújtott előnyöket!

Franchise Programunk előnyei

 • Ingatlan portfólió, változatos kínálattal Budapesten és Balatonon
 • Keresztértékesítési program hálózaton belül és más Partnerekkel
 • Saját képzési módszer értékesítőknek és tulajdonosoknak
 • Saját fejlesztésű informatikai rendszer
 • Kitűnő csapatmunka
 • Hatékony Marketing

Hitel

Ingatlant vásárolna az elérhető legkedvezőbb feltételekkel?

 • Díjmentes
 • Gyors
 • Kényelmes
 • Biztos

Kutyabarát iroda

Szolgáltatások

 • Felújítaná az ingatlanát?
 • Költözne?
 • Értékbecslést kér?

További szolgáltatásainkról itt olvashat részletesen.

Állás

Érdekli az ingatlan piac?
Kezdje velünk karrierjét!